Víz- és Fűtés szerelés a MRASZ-nál

Írta: HA3TA.

MRASZMint mindenki számára ismeretes nemrégiben új elnöksége lett a MRASZ-nak, töréntek változások a Szövetség ingatlanjaival kapcsolatosan is. HA3IN Norbi elnökségi tag felkért, hogy vegyem fel a kapcsolatot HA6PX Csabával, mert szükségük lenne a szakmai segítségemre. Norbi már korábbról ismerte a munkánkat, ezért ajánlott bennünket. Megkerestem tehát Csabát (HA6PX), és kiderült, hogy Budapesten, pontosabban Budán a MRASZ székházánál van szükség a segítségemre víz - és fűtés szereléssel kapcsolatosan. Természetesen azonnal igent mondtam a felkérésre, és felkértem a testvéremet HA3HI Pistit, hogy segítsen nekem. Annyit kell tudni rólunk, hogy azon kívül, hogy 2014 óta mindketten Rádióamatőrök vagyunk, fűtésszerelőként dolgozunk a Pécsi távhőszolgáltatónál és gyakran foglalkozunk vízszereléssel, és javítással is. Miután Csabával megbeszéltük telefonon, hogy mi a feladat, összeszedtük a szükséges felszerelést, anyagot, és felmentünk Budapestre. Szerencsére minden anyag és szerszám rendelkezére állt amire szükségünk volt. A feladatunk az volt hogy egy régi kazánt kellett a fűtési rendszerről leválasztani, a házon kívül egy kerticsapot megszűntetni és kb. 10 méterrel odébb újat kiépíteni. A munka bár kemény volt, mivel a cső fektetéshez az árkot is mi ástuk ki és temettük be, azért nagyon jó hangulatban telt az idő. Míg mi dolgoztunk, Csabiék (HA6PX & HA2NA) is ténykedtek a házkörül. Miután végeztünk a munkával, úgy gondoltuk, hogy méltóképp zárhatná a napot egy bográcsban főtt paprikáskrumpli. Természetesen erre is készültünk, és vendégül láttuk a házigazdáinkat. Ami számomra meglepő volt, hogy az egész ház úgy van kialakítva, mint egy vendégház. Mi is ott kaptunk szobát. Két napot töltöttünk Budapesten, mert a BURABU előtti napon mentünk fel dolgozni. Így a szállásunk nem került semmibe,  a tervek szreint minden MRASZ tag számára a jövőben elérhető lesz ez a lehetőség.
Örülök, hogy segíthettünk a MRASZ-nak, köszönök mindent!

HA3TA Zsolti

Ui: Természetesen Zsolti fordítva ül a lovon, mi tartozunk köszönettel a munkáért!

...Csaba HA6PX

RH és URH Rádiós Tájfutó Országos Bajnokság Versenyértesítő

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség.

Budapest, 2018. 08. 25-26.

Rendező: MRASZ megbízásából: Területi Rádióklub Zalaegerszeg

Rendező bizottság elnöke: Gosztolai Sándor HG1ZE

Versenybíróság:

Vezető bíró: Dallos László HA7PL
Telepítő: Krajcár Lajos HA2QW
Adóellenőrzó bíró:Dobrádi László
Rajtbíró: Szűk Zoltán
Célbíró: Varga Tamás
Műszaki bíró: Pap Gábor

BŐVEBBEN:

"Győrök Imre" Nosztalgia RTT Emlékverseny 2018

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség.

pfff

RTT

Kedves MRASZ-tagok!

Szeretettel meghívlak Benneteket az ezévi nosztalgia többtusa versenyünkre.
A Meghívó, a versenyszámok leírása és a program letölthetők a honlapunkról
http://ha8kux.com/verseny_2018/nrtt-2018.htm  - Google-térképpel együtt.

Minden lehetséges érdeklődő elérhetőségét nem ismerjük, ezért kérjük, hogy ismeretségi körötökben is terjesszétek az információt.

Várom a jelentkezéseket 2018. augusztus 30-ig elsősorban e-mailben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy a +36-20-927 8756 számon telefonon és/vagy sms-ben!

Program:pdf download      Meghívó:pdf download    Leírás:pdf download

73,
Feco
HA8KW

RH-URH Rádiós Tájfutó Országos Bajnokság

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség.

1. A verseny célja: Lehetőséget biztosítani a versenyzésre, elnyerni Magyarország RH és URH Rádiós Tájfutó Országos Bajnoka cimet, valamint felkészülés a Világbajnokságra,

2. Szervező: Magyar Rádióamatőr Szövetség megbízásából a Területi Rádióklub Zalaegerszeg,

3. Időpont: 2018 .augusztus 25-26.

4. Versenyközpont: Csákvár, Öreg Tölgy Turistaszálló

Csákvár, Szent Mihály-tér 10.

HG18CEJ Cserkész Közép-Európai Dzsembori alkalmi rádióállomás

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség.

cej2018A HG18CEJ alkalmi hívójellel fogok dolgozni a helyszínről július 28 és augusztus 4. között, majd 2018. december 31-ig. a pécsi QTH-ról. 

A helyszínen még segítségemre lesznek HA3LMR Lackó, és HA5MSK Miska.

A rádiós sátorban a fiatal cserkészeknek lehetőségük lesz megismerkedni a rádióamatőr tevékenységgel, rádióforgalmazással, a morze abc-vel, a rádió-irányméréssel. Ezen felül lehetőségük lesz különböző elektronikai kit-eket összerakni, forrasztani. 

Néhány szó a táborról:

2018-ban 14. alkalommal kerül megrendezésre a CEJ, azaz a Central European Jamboree, mely egy nemzetközi cserkésztalálkozó főként a V4-es országok (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) számára. A találkozó célja az országok közötti kapcsolatok erősítése, a nemzetközi kapcsolatok kiépítése, élményadás határon kívül, valamint a gyermekek szociális érzékenységének fejlesztése. A Közép-európai Dzsemborinak idén Magyarország ad otthont. A tábor fő témája pedig #scoutingonnewwaves, azaz hogyan és milyen válaszokat adhatnak a cserkészek korunk életmódbeli és társadalmi kihívásaira.

Helyszín:

Szalki-sziget, Dunaújváros, Hungary
2018. július 28 – augusztus 4.

HA3JO / Józsi

Rádióamatőr tábor 2018.

Írta: Magyar Rádióamatőr Szövetség.

nyari t fb2018 Július első hetében rendeztük meg a szövetség ez évi táborát.

A szervezés már február végén megkezdődött, nehogy megismétlődjön a 2017-es fiaskó, amikor szinte minden jelentkező Erzsébet táborba ment, ezzel lehetetlenné tette a munkánkat.

A székházunk felújítása az utolsó pillanatban fejeződött be, én a családommal szombaton takarítottam, rendeztem a ház alsó szintjeit, HA2NA és HA6PX pedig vasárnap éjjel készítették fel a táborra a vendégszobákat és az adószobát.

A táborban idén 11 fiút és két leányt fogadtunk. Hárman érkeztek a Kiskulcsosi iskola szakköréből, ketten a dögei általános iskolából, hárman Nagyrécséről, egy fiatal pedig a MOM rádióklubból érkezett. A felsoroltak aludtak a házban egy héten át, és volt még négy gyerek, akik csak nappal vettek részt a foglalkozásokon. Ezek közül kettő Ausztriából jött: Budapesten ismerősnél laktak, reggel jöttek, este mentek. A maradék két gyereket, akik ikrek voltak, az édesanyjuk hozta-vitte naponta.

Az ikerpár fogadástól tartottam legjobban, mert ők valóban külsősként érkeztek, eddig nem találkoztak a rádiózással, és a 10 év körüli életkoruk, tapasztalathiányuk elbizonytalanított: Mennyit fognak érteni a foglalkozásainkból?

00