Régi weboldal

Hírlevél

  • NMHH NEW
  • bga alap logo
  • nea logo
  • starjan new
  • novofer
  • lingvisztika
  • Metalcom

Peres Ernő HG5ED SK

Írta: MRASZ.

Peres Ernő HG5ED SK

hg5ed 1

Peres Ernő rádióamatőr pályafutása a HG5KBP állomáson kezdődött az MHSZ Központi Rádióklubban. A HG5KBP állomás kiemelkedő konstruktőri tevékenységének aktív tagja volt.

A HG5KBP állomás a versenyeken elért eredményei mellett több URH DX rekordot is magáénak mondhatott. A HG5KBP kollektívájának meghatározó tagja volt Peres Ernő, részt vett az első magyar MS QSO létrejöttében, Sputnik és OSCAR műhold megfigyelésében.hg5ed 2

A HG5KBP állomás megszűnése után a tagok többsége Peres Ernővel együtt megalakította a HG5AIR Aero Rádióklubot. A hívójelhez Dx rekordok, verseny eredmények, műholdas összeköttetések, meteor nyomvonalas QSO-k köthetők. A HG5 AIR eredményeihez Ernő kiemelkedő konstruktőri és operátori munkával járult hozzá. Peres Ernő kezdeményezte a mikrohullámú berendezések építését. A berendezések építése legnagyobb részben Ernő munkája volt.

A munkája Németországba szólította ahol aktívan folytatta a konstruktőri munkát elsősorban mikrohullámú berendezések fejlesztésével.

A 10Ghz SSB berendezések különösen nagy pontosságú frekvenciák előállításában kiemelkedő kutatásokat folytatott, eredményeit a témával foglalkozó nemzetközi közösség is elismeri.

Peres Ernő mindenkinek segített a mikrohullámú berendezések kifejlesztésében, aki hozzáfordult. A mai 10Ghz és magasabb frekvenciájú amatőr berendezések többsége magán viseli Ernő keze munkáját.

Ernő folytatta a magasabb frekvenciájú berendezések fejlesztését, a HG5ED hívó jelhez több rekord és első összeköttetés köthető: a 47GHz, a 76GHz és a 127GHz frekvenciákon.

A mikrohullámú berendezések, frekvencia etalonokon kívül a terjedés kutatást szolgáló baconok építése és telepítése terén kiemelkedő munkát végzett.

A fenti tevékenységek nagyban hozzájárultak a magyar amatőr tevékenység hírnevének öregbítéséhez, ami alapján megkapta a MRASZ ÉLETMŰ DÍJÁT.