Régi weboldal

Hírlevél

  • NMHH NEW
  • bga alap logo
  • nea logo
  • starjan new
  • novofer
  • lingvisztika
  • Metalcom

MRASZ Díjkiosztó Gála 2022.02.12. Esztergom

Írta: HA0KA.

Élménybeszámoló.

GálaSzombaton részt vettem a tavaly decemberről elhalasztott MRASZ Díjkiosztó Gálán Esztergomban.
Meghívást azért kaptam, mert a 2021-es HA-DX versenyen kategória harmadik lettem. Már az előző itt megrendezett gálán is részt vettem hasonló okból, így mondhatni ismert és bejáratott útvonalat kellett követnem.       
A gond csak az volt, ahhoz, hogy időben Esztergomba érjek, nem a kakasok keltettek, hanem nekem kellett kirugdosni a kakasokat a fészekből HI, mert 4:20-kor indult a vonatom Debrecenből.
A csatlakozás a Nyugatiban remek, így kilenc órára már Esztergomba voltam, majd rövid „városnéző” buszozás után meg is érkeztem a Bazilika mellé. Az ünnepség, mint mindig a Himnusz hangjaival kezdődött, majd a MRASZ elnöke Dallos László HA7PL köszöntötte a meghívott vendégeket és a díjkiosztóra érkezett amatőrtársakat. Az elnök Úr megnyitója után a díjátadó közel másfél óráig tartott. Nagy öröm volt számomra látni a sok fiatal, mondhatni gyermekkorú díjazottat, és az örömüket mikor felállhattak - egyesek többször is - a dobogó valamely fokára. Köszönet a rádióamatőr szülőknek és mindazoknak, akik tevékenyen tesznek az utánpótlás nevelésért. Hajdú-Bihart egyedül képviseltem személyesen, bár díjazott volt még HA0NAR Laci, HA0HV Sanyi és HA0HO Gyula is. Ők egészségügyi okokból nem tudtak megjelenni. Az eseményt, mint mindig HA5TI Pista közvetítette, rögzítette és gondolom később bárki megnézheti a szokott helyen. Köszönet érte neki. A díjátadó után a résztvevők közös ebéden vehettek részt, ahol nehéz volt választani a sok, finomabbnál finomabb ételekből. Jó volt találkozni ismét személyesen a régi ismerősökkel és megismerni új rádióamatőr barátokat. Személyesen köszönöm a FIRAC elnökének HG7WGQ Petinek, hogy néhányunkat kifuvarozott a vasútállomásra, megkönnyítve ezzel a hazajutásunkat. A helyi „városnéző” busz ugyanis hét végén 120 percenként csap egy kört HI. Végül megköszönöm a MRASZ vezetőségének a szervezést, a sok szép átadott érmeket, kupákat és nem utolsó sorban a vendéglátást! Aki szeretne részt venni az idei év végi gálán, nincs más dolga, mint részt venni és helyezést elérni valamely magyarországi versenyen.

Sok sikert mindenkinek az idei évre.

73 HA0KA István.